Een vliegende start in residentieel vastgoedbeleggen: de ultieme voorbereiding

Een goede voorbereiding is cruciaal wanneer je succesvol wilt investeren in woningen. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar uiteindelijk ook geld. In dit artikel ontdek je hoe je jezelf perfect voorbereidt op vastgoedbeleggen en de fundering legt voor succes.

Deel dit artikel

Stap 1: Bepaal je financiële inzet

Vastgoed staat bekend om zijn stabiele huurinkomsten en bestendigheid tegen inflatie. Of je nu gebruikmaakt van de overwaarde van je huis, zelf financiering regelt, of op zoek bent naar een lening – het is essentieel om te beslissen hoeveel je kunt investeren en een plan te kiezen dat past bij jouw financiële situatie en beleggingsdoelen.

Stap 2: Rendement vs. risico

Een hoog rendement klinkt aanlokkelijk, maar hoger rendement komt vaak ook met hogere risico’s. Woningen hebben een beperkter rendement dan bijvoorbeeld commercieel vastgoed, maar het risico op leegstand is dan ook minimaal. In stap 6 vind je de rendementscijfers (B.A.R. indicaties) terug van verschillende soorten woningbeleggingen.

Stap 3: Verbreed je horizon

Investeer niet alleen in je eigen regio. Nederland biedt diverse dynamische regio’s met veel vastgoedpotentieel. Door je blik te verbreden, kun je je portfolio diversifiëren en mogelijk hogere rendementen behalen. Meld je gratis bij ons aan om op te hoogte te blijven van investeringskansen in diverse regio’s.

Stap 4: Vind de juiste beheerder

Niet iedereen heeft de tijd of wil om actief betrokken te zijn bij vastgoedbeheer. Door dit uit te besteden, kun je je richten op de groei van je portfolio zonder zorgen over het dagelijks beheer.

Stap 5: Kies de juiste fiscale structuur

De manier waarop je vastgoed aankoopt, privé of via een B.V., kan grote financiële gevolgen hebben. Laat je goed adviseren door een fiscaal adviseur om het beste uit jouw investering te halen.

Stap 6: Kies de best passende woninginvestering

Het type vastgoed is de kern van je investering. Door de eigenschappen en verwachte rendementen (B.A.R. indicaties) van de diverse woningbeleggingen te begrijpen, kun je een weloverwogen keuze maken die het beste aansluit bij jouw investeringsprofiel:

 1. Kamerverhuur: betreft het verhuren van twee of meer onzelfstandige kamers, waarbij huurders minstens één essentiële voorziening (zoals keuken, badkamer of toilet) delen. Kamerverhuur vindt plaats in zowel appartementen als grondgebonden woningen.
  B.A.R.: 6.5% – 9%
 2. Appartement: is een zelfstandige wooneenheid binnen een groter gebouw dat gemeenschappelijke ruimtes kent. Het beschikt minimaal over één aparte slaapkamer. Een appartement is altijd onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE).
  B.A.R.: 5% – 7%
 3. Multi-family Objecten: huisvest meerdere onafhankelijke woonruimtes onder één dak, variërend van kleinschalige gebouwen met drie appartementen tot grootschalige wooncomplexen. Het is feitelijk een verzameling zelfstandige appartementen.
  B.A.R.: 5% – 7%
 4. Studio: is een onafhankelijke woonruimte met een eigen badkamer, open keuken en toilet, maar zonder aparte slaapkamer. Studio’s zijn in trek bij zowel studenten als jonge professionals vanwege de functionaliteit en het efficiënte ruimtegebruik.
  B.A.R.: 5% – 7%
 5. Grondgebonden Woningen: wordt direct vanaf de straat betreden en heeft eigen voorzieningen zoals een badkamer, keuken en toilet. Investeerders kiezen vaak voor dit type woning vanwege de waardepotentie, met het oog op latere verkoop op de openbare markt.
  B.A.R.: 4,5% – 6%
 6. Combinatiepand: is een object met verschillende functies in combinatie met woningen. Een goed voorbeeld is een winkelpand met één of meerdere appartementen erboven. Je komt dit soort objecten vaak tegen in stadskernen.
  B.A.R.: 6,5% –8,5%

Elk van bovenstaande woningbeleggingen biedt verschillende kansen op de markt. Om je verder te helpen bij het maken van een keuze, hebben we een uitgebreide aankoopgids samengesteld waarin de voor- en nadelen van elk type woningbelegging worden besproken. Bovendien dient deze gids als een praktisch 10-stappenplan voor het succesvol aankopen van vastgoed.

Registreer je nu en krijg direct toegang tot de gids, en zet de volgende stap naar een succesvolle vastgoedinvestering!

Gratis e-book: Hoe wij succesvol €420 miljoen aan vastgoed hebben aangekocht

Let op: de aangeboden informatie in dit artikel is enkel en alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Beslissingen die u neemt op basis van informatie in dit artikel zijn voor eigen rekening en risico.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang periodieke updates van onze vastgoed experts

Hoe kunnen we je helpen?

Ook interessant

Verkiezingsprogramma’s 2023: hoe politieke partijen de woningcrisis willen aanpakken

In de aanloop naar de komende verkiezingen kunnen we er niet omheen: de woningcrisis in Nederland is urgenter dan ooit. Hoe denken de politieke partijen hier verandering in te brengen? Dit artikel geeft je een snel overzicht van de belangrijkste standpunten over de woningmarkt, rechtstreeks uit de concept-verkiezingsprogramma’s.

Meld u gratis aan

Wij bieden beleggingen aan die niet beschikbaar zijn op openbare marktplaatsen. Meld u gratis aan.