Aureum Vastgoed Academy

Nieuws, analyses en beleggingskansen voor particuliere beleggers

Verkiezingsprogramma’s 2023: hoe politieke partijen de woningcrisis willen aanpakken

In de aanloop naar de komende verkiezingen kunnen we er niet omheen: de woningcrisis in Nederland is urgenter dan ooit. Hoe denken de politieke partijen hier verandering in te brengen? Dit artikel geeft je een snel overzicht van de belangrijkste standpunten over de woningmarkt, rechtstreeks uit de concept-verkiezingsprogramma’s.

Woningbouwplannen Hugo de Jonge gaan vooralsnog door

Op woensdagavond 6 september heeft de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken besloten dat het merendeel van de agendapunten, inclusief de woningbouwplannen van demissionair minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge, niet controversieel zijn.

Einde kabinet Rutte IV en de mogelijke gevolgen voor het woonbeleid

Sinds de val van kabinet Rutte IV is er sprake van een ware politieke leegloop in Nederland. Ook staan meerdere wetsvoorstellen op losse schroeven, waaronder diverse initiatieven van demissionair woonminister Hugo de Jonge. Welke consequenties heeft de val van het kabinet voor het woonbeleid van Nederland?

4 redenen waarom nieuwbouwbeleggen bescherming biedt tegen inflatie

Als potentiële vastgoedinvesteerder ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om je vermogen te beschermen tegen inflatie én tegelijkertijd een solide rendement te behalen. Een interessante optie om deze doelen te bereiken, is investeren in nieuwbouwprojecten.

Beleggingskans: nieuwe en duurzame bedrijfsunits

Het vinden van geschikte bedrijfsruimtes blijkt al jarenlang een enorme uitdaging te zijn voor ondernemers. Deze problematiek wordt bevestigd door de meest recente Aanbodmonitor Bedrijfsruimte, uitgegeven door Stec Groep. Uit het rapport blijkt dat het beschikbare aanbod van bedrijfsruimtes op bedrijventerreinen inmiddels is gedaald tot slechts 1,8%.

Investeren in vastgoed: via een BV of privé?

Ga je investeren in vastgoed? Dit kan een waardevaste en veilige belegging zijn. Maar hoe richt je dit in zodat de belastingdruk op termijn zo gunstig en voorspelbaar mogelijk uitpakt? Een van de keuzes die daarbij bepalend is: investeren via een BV of privé.

Download de brochure

Wilt u wellicht investeren in een beleggingsappartement? Laat hieronder uw gegevens achter. U ontvangt de brochure geheel vrijblijvend in uw mailbox.

Meld u gratis aan

Wij bieden beleggingen aan die niet beschikbaar zijn op openbare marktplaatsen. Meld u gratis aan.