erasmus

7 redenen om te beleggen in vastgoed

Waarom is beleggen in vastgoed zo populair? Er zijn vele redenen waarom vastgoed in trek is bij beleggers. Hieronder hebben wij zeven van de meest populaire redenen voor je opgesomd.

1. Bescherming tegen inflatie
Elk jaar heb je het recht om de huurprijs te verhogen wanneer je vastgoed verhuurt. Je mag de huur verhogen met een percentage wat ongeveer gelijk staat aan de inflatie. Dit percentage wordt bepaald door het CBS. Het jaarlijks verhogen van de huur wordt ook wel huurindexatie genoemd. Dit is één van de voornaamste redenen waarom beleggen in vastgoed zo aantrekkelijk is. Dit is een effectieve manier om de inflatie te compenseren.

2. Maandelijkse huurinkomsten
Elke maand ontvang je inkomsten vanuit de huurpenningen. Om je rendement veilig te stellen, is het wel belangrijk dat je goed onderzoek doet.
Kijk naar alle lasten, zowel de maandelijkse als jaarlijkse lasten, en streep deze weg tegen de huurinkomsten. De maandelijkse inkomsten maken vastgoed aantrekkelijk. Elke maand profiteer je van een positieve cashflow.

3. Waardeontwikkeling
Wanneer je een beleggingspand koopt, kun je profiteren van eventuele waardestijging. Dit komt mede door toenemende schaarste van grond, de groeiende bevolking en de inflatie. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar verschillende factoren zoals de locatie. Ligt het gunstig genoeg? Beschikt de woning over een parkeerplaats? Is het een kindvriendelijke buurt? Dit zijn allemaal belangrijke vragen en de antwoorden hebben veel invloed op de (toekomstige) waarde.

4. Hefboom
Sinds kort is het weer mogelijk om voor beginnende vastgoedbeleggers financiering te krijgen om een beleggingspand aan te kopen. Naast dat het toegankelijker wordt om te beleggen in vastgoed, is het interessant omdat het je rendement over vermogen kan verhogen. Je hoeft veel minder geld in te leggen wanneer je een beleggingspand wilt kopen.
Terwijl je het beleggingspand verhuurt, betaalt je huurder de aflossing. Dit zorgt voor een extra spaarpotje wat je op termijn weer in geld kunt omzetten. In sommige gevallen is het mogelijk deze overwaarde aan te wenden om in de toekomst een nieuw beleggingspand te financieren.

5. Gunstig belastingtarief
Wanneer je belegt in woningen als particulier persoon zijn de huurinkomsten belastingvrij. Je betaalt enkel 1,2% belasting over de waarde van het onroerend goed minus de schulden.

6. Tastbaar eigendom
Een reden waarom mensen graag beleggen in vastgoed, is de tastbaarheid. Als je zelf direct belegt in een beleggingspand, kun je je bezit zien en voelen.

7. Woningtekort
In Nederland heerst er een groot woningtekort. De huidige nieuwbouwproductie is onvoldoende om aan de vraag te voldoen. Jaarlijks komen er 60.000 nieuwe huishoudens bij. De huidige nieuwbouwproductie van 40.000 is niet toereikend voor de voorspelde groei. Dit zorgt ervoor dat in verschillende regio’s de tekorten enorm toenemen. Je kunt als belegger inspelen op dit probleem. In de grote steden worden woningen de in prijsklasse van €710 tot €1000 vaak al binnen één week verhuurd.

Tot slot
Wil je een belegging die je bescherming geeft tegen de inflatie of wil je misschien genieten van maandelijks dividend, dan is beleggen in vastgoed een interessante optie. Als je een vraag hebt, stel deze dan in het commentaar veld hieronder of neem direct contact met ons op

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email