4 redenen waarom nieuwbouwbeleggen bescherming biedt tegen inflatie

Als potentiële vastgoedinvesteerder ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om je vermogen te beschermen tegen inflatie én tegelijkertijd een solide rendement te behalen. Een interessante optie om deze doelen te bereiken, is investeren in nieuwbouwprojecten.

Deel dit artikel

Maar allereerst, wat is inflatie? Laten we dit aan de hand van een voorbeeld weergegeven. Stel je hebt €100.000 cash en de inflatie is 4%. Je geld is na een jaar nog maar €96.000 waard. Had je het geld daarentegen geïnvesteerd in een vastgoedproject met 6% rendement, dan zou de waarde van je investering na een jaar gestegen zijn tot €106.000. Ondanks de inflatie ben je dus nog steeds beter af met investeren, omdat het rendement hoger is dan de inflatie. Dit illustreert het belang van investeren om de koopkracht van je geld te behouden.

Hieronder geven we 4 redenen waarom nieuwbouw als vastgoedbelegging extra bescherming kan bieden tegen inflatie (naast het behalen van een solide rendement).

1. Nieuwbouw is waardevast

Beleggen in nieuwbouw heeft een uitzonderlijk voordeel: waardevastheid. Nieuwbouw wordt namelijk ontworpen volgens de nieuwste normen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Dit betekent dat de waarde van nieuwbouw beter behouden blijft, zelfs tijdens periodes van inflatie. Bovendien zijn nieuwbouwobjecten vaak voorzien van een eigentijds design en moderne voorzieningen, waardoor het vastgoed aantrekkelijk en gewild is. Kortom: door te investeren in nieuwbouw voeg je waardevolle en aantrekkelijke objecten toe aan de vastgoedmarkt.

2. Nieuwbouw levert stabiele huurinkomsten op

Een ander voordeel van nieuwbouwbeleggen is het genereren van stabiele huurinkomsten. Nieuwbouwobjecten leveren -dankzij de moderne voorzieningen en energiezuinigheid- een goede huurprijs op. Bovendien biedt (commerciële) nieuwbouw de mogelijkheid om de huurprijs jaarlijks aan te passen aan de inflatie. Hierdoor worden de huurinkomsten beschermd tegen potentiële waardevermindering.

3. Nieuwbouw biedt kans op toekomstige waardestijging

Naast het genereren van stabiele huurinkomsten, stelt nieuwbouwbeleggen ook potentiële waardestijging in het vooruitzicht. Nieuwbouwprojecten worden vaak gerealiseerd in gebieden met significant groeipotentieel, zoals stadsontwikkelingsgebieden of economisch actieve bedrijventerreinen. Door te investeren in nieuwbouw, kan geprofiteerd worden van de stijgende vraag en waarde van onroerend goed in deze gebieden. Bovendien kan de waarde van nieuwbouwontwikkelingen toenemen als gevolg van bevolkingsgroei, schaarste aan bouwgrond en de kwaliteit van de objecten. Dit stelt particuliere investeerders in staat om hun vermogen te beschermen tegen inflatie én al spreidend de beleggingsportefeuille te laten groeien.

4. Nieuwbouw behoeft weinig onderhoud

Een laatste voordeel van nieuwbouwbeleggen is dat het gepaard gaat met lage onderhoudskosten. Nieuwbouwobjecten vereisen immers minder reparaties en onderhoud in vergelijking met oudere panden. Daarnaast worden nieuwbouwprojecten veelal geleverd met garanties op o.a. de bouwkwaliteit en geleverde apparatuur. Dit vermindert eventuele kostenposten voor investeerders en biedt zodoende extra zekerheid.

De rol en het aanbod van Aureum Vastgoed

Aureum Vastgoed ziet nieuwbouw als een zeer efficiënte manier om aan de snel stijgende vraag (én verduurzaming) van zorg- residentieel en commercieel vastgoed te voldoen. Wij mede-initiëren daarom ontwikkeltrajecten welke op termijn aangeboden worden aan particuliere eindbeleggers.

Wil je meer te weten komen over onze beleggingsniche of wellicht gaan investeren in nieuwbouw? Plan een gratis adviesgesprek in. We staan je graag te woord!

Let op: de aangeboden informatie in dit artikel is enkel en alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Beslissingen die u neemt op basis van informatie in dit artikel zijn voor eigen rekening en risico.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang periodieke updates van onze vastgoed experts

Hoe kunnen we je helpen?

Ook interessant

Verkiezingsprogramma’s 2023: hoe politieke partijen de woningcrisis willen aanpakken

In de aanloop naar de komende verkiezingen kunnen we er niet omheen: de woningcrisis in Nederland is urgenter dan ooit. Hoe denken de politieke partijen hier verandering in te brengen? Dit artikel geeft je een snel overzicht van de belangrijkste standpunten over de woningmarkt, rechtstreeks uit de concept-verkiezingsprogramma’s.

Woningbouwplannen Hugo de Jonge gaan vooralsnog door

Op woensdagavond 6 september heeft de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken besloten dat het merendeel van de agendapunten, inclusief de woningbouwplannen van demissionair minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge, niet controversieel zijn.

Einde kabinet Rutte IV en de mogelijke gevolgen voor het woonbeleid

Sinds de val van kabinet Rutte IV is er sprake van een ware politieke leegloop in Nederland. Ook staan meerdere wetsvoorstellen op losse schroeven, waaronder diverse initiatieven van demissionair woonminister Hugo de Jonge. Welke consequenties heeft de val van het kabinet voor het woonbeleid van Nederland?

Download de brochure

Wilt u wellicht investeren in een beleggingsappartement? Laat hieronder uw gegevens achter. U ontvangt de brochure geheel vrijblijvend in uw mailbox.

Meld u gratis aan

Wij bieden beleggingen aan die niet beschikbaar zijn op openbare marktplaatsen. Meld u gratis aan.